300 g piletine
150 g povrća (šargarepa, celer, peršun, praziluk, karfiol)
1 i 1/4 l supe od kostiju (ili bujona)
40 g masnoće
20 g brašna
40 g luka
čen belog luka
5 g ljute paprike
1/2 dl belog vina ili soka od limuna
1/2 dl kisele pavlake
žumance
lovorov list, celer
so
Priprema:
1. Piletini odstranite kosti, meso isecite na komadiće i dodajte sitno seckano povrće. Sve pristavite u supu od kostiju i kuvajte na laganoj vatri.
2. Posebno pripremite svetlu zapršku od brašna, luka, belog luka i paprike, zalijte hladnom vodom i dodajte u supu. Posolite, dodajte lovorov list. Čorbu na kraju zakiselite limunovim sokom ili vinom, prelijte kiselom pavlakom sa žumancetom i po želji dodajte seckan celer.
Slične Vesti
Pročitajte još
Danijela Dimitrovska uhvaćena kako jede burger i mastan pomfrit, u kameru rekla samo jedno
Ishrana Danijele Dimitrovske strogo je regulisana
17/03/2025
Saznajte višeOmiljena pita Cece Ražnatović lako se pravi, savršena za dane posta
Recept Cece Ražnatović za pitu sa šampinjonima
17/03/2025
Saznajte višeVaš poseban dan na najboljoj beogradskoj adresi
Hotel St. Regis u Beogradu pravo mesto za najbitnije trenutke
17/03/2025
Saznajte višeSvakoj trpezariji potreban je ovakav sto, štedi prostor, savršeno se uklapa
Okrugli stolovi su rešenje za mali prostor
16/03/2025
Saznajte višePunjene paprike su omiljeno Prijino jelo, priprema ih po starinskom receptu
Recept Aleksandre Prijović za punjene paprike je preukusan
16/03/2025
Saznajte višeIdealno za one koji nemaju vremena: Prelepa sobna biljka, može živeti i do 20 godina
Sobna biljka koja može živeti i do dve decenije
15/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)