300 g piletine
150 g povrća (šargarepa, celer, peršun, praziluk, karfiol)
1 i 1/4 l supe od kostiju (ili bujona)
40 g masnoće
20 g brašna
40 g luka
čen belog luka
5 g ljute paprike
1/2 dl belog vina ili soka od limuna
1/2 dl kisele pavlake
žumance
lovorov list, celer
so
Priprema:
1. Piletini odstranite kosti, meso isecite na komadiće i dodajte sitno seckano povrće. Sve pristavite u supu od kostiju i kuvajte na laganoj vatri.
2. Posebno pripremite svetlu zapršku od brašna, luka, belog luka i paprike, zalijte hladnom vodom i dodajte u supu. Posolite, dodajte lovorov list. Čorbu na kraju zakiselite limunovim sokom ili vinom, prelijte kiselom pavlakom sa žumancetom i po želji dodajte seckan celer.
Slične Vesti
Pročitajte još
To smo mi: Članovi Riblje čorbe snimili album sa horom “Svitac”
Članovi Riblje čorbe i hor Svitac snimili album
13/03/2025
Saznajte višeStolice koje unose šarm u svaki prostor
Stolice koje unose šarm u svaki prostor
13/03/2025
Saznajte višeZa tri meseca Marko Kon izgubio 40 kilograma, ova dijeta uspeva
Kako je smršao Marko Kon zanima mnoge
12/03/2025
Saznajte višeOvde žive predsednik i prva dama, Tamara Vučić otvorila vrata porodičnog doma FOTO
Dom Tamare i Aleksandra Vučića porodična je oaza mira
12/03/2025
Saznajte višeImala 82 kg, smršala 30: Slađa Alegro uz ovaj trik vratila devojačku liniju
Dijeta Slađe Alegro uz koju je izgubila 30 kilograma
11/03/2025
Saznajte višeESENCIJE PARFEMA PRETOČENE U SOFISTICIRANE KOKTELE
Belodore, The Perfume Atelier i Hyatt Regency Beograd u jedinsvtenoj kolaboraciji
11/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)