Blinis - ruske palačinke sa dimljenim lososom

Blinis - ruske palačinke sa dimljenim lososom

Autor: | 22/10/2015

0

Sastojci za 4 osobe:

• 200 g oštrog brašna

• 100 g samorastućeg brašna
• jedno jaje
• prstohvat soli
• 225 ml mleka
• dve kašike iseckanog svežeg sitnog luka
• biljno ulje, za prženje

ZA TOPING:
• četiri kašike krem-freša
• dve kašike sosa sa renom
• sveže samleveni crni biber
• dva fileta dimljene skuše
• dva parčeta dimljenog lososa
• malo mirođije, za dekoraciju

U vangli sjedinite oštro i samorastuće brašno, zatim dodajte žumance, so i mleko, pa umutite u glatku smesu. Posebno u činiji čvrsto umutite belance, pa ga umešajte u testo za palačinke zajedno sa iseckanim sitnim lukom. Zagrejte ulje u tiganju, pa kašikom sipajte testo. Potrebno je da palačinke budu prečnika osam centimetara.

Pržite ih dva-tri minuta da poprime zlatnu boju, pa prevrnite i pržite još dva minuta. Napravite ukupno šesnaest palačinki. Preručite ih iz tiganja i odložite na stranu, gde bi trebalo da ih održavate toplim.

Za pripremu topinga, sjedinite krem-freš i sos na bazi rena, pa začinite crnim biberom. Skinite kožicu sa dimljene skuše, a meso iscepkajte na komadiće.

Ređajte na tanjir jednu na drugu po četiri blinis palačinke, stavljajući između kašiku smese sa krem-frešom i malo skuše. Odozgo stavite smesu sa krem-frešom, dimljenog lososa i malo mirođije za dekoraciju.

Komentari (0)

Loading
Hello! Guliver / ThinkstockPhotos
Tagovi: recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti