Dim Sum - ukusni kineski ravioli

Dim Sum - ukusni kineski ravioli

Autor: | 18/10/2015

0

Testo za raviole pripremite ranije i čuvajte ga u frižideru.

Sastojci za 4 osobe:

• 250 g brašna
• 15 cl vode
• jedan praziluk
• 200 g mlevenog svinjskog mesa
• jedno belance
• pet kašika soja-sosa
• dve kašike sirćeta
• malo mlevene paprike
• dva čena belog luka
• tri kašike suncokretovog ulja, kašičica soli

Prosejte brašno i u sredini napravite udubljenje, pa u njega naspite mlaku vodu. Zamesite testo, pa od njega oblikujte lopticu i odložite je da odstoji trideset minuta.

Za to vreme pripremite nadev. Operite praziluk, odsecite zeleni deo, a beli sitno iseckajte. Zagrejte kašiku ulja i, zajedno sa čenom belog luka, propržite ga pet minuta, da postane gotovo proziran.

Sklonite sa vatre i odložite na stranu, a u istom ulju tri minuta pržite mleveno meso, u koje ste dodali belance. Ostavite da se ohladi i dodajte jednu kašiku soja-sosa.

Testo razvucite oklagijom i podelite na kružne oblike prečnika osam centimetara. Na svaki stavite malo nadeva i preklopite.

Dim sum pržite na ulju, na umerenoj vatri, sklonite sa vatre i pažljivo dodajte 15 cl vode. Vratite na vatru da se kuva još pet minuta.

Prospite vodu i zapecite raviole nekoliko minuta u rerni, da poprime zlatnu boju i postanu hrskavi.

Salsu, koju ćete poslužiti sa raviolama, napravite od četiri kašike soja-sosa, sirćeta, belog luka i malo mlevene paprike.

Komentari (0)

Loading
Hello! Guliver / ThinkstockPhotos
Tagovi: recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti