Sastojci
300 g pečuraka
2-3 glavice crnog luka
1 pakovanje tomatina ili domaćeg paradajza
0,5 l mleka
3 kašike brašna
3 kašike maslaca
1 pakovanje makarona
Priprema
Sojine ljuspice staviti u mlaku vodu i držati desetak minuta dok se ne nabubre, a zatim iscediti. Luk izrendati ili iseckati sitno pa prodinstati na malo ulja, zatim ubaciti izrendane pečurke i propržiti malo, da pečurke opuste vodu, a onda dodati soju. Sve zajedno krčkati dvadestak minuta, dodati začine po ukusu i povremeno ubacivati paradajz sos. Napraviti standardni bešamel sos od brašna, maslaca i mleka. Skuvati pakovanje špageta, pa polovinu ubaciti u nauljenu vatrotalasnu posudu, a preko nje polovinu sosa od paradajza, pa polovinu bešamel sosa, i ponoviti još jednom. Staviti da se peče dvadesetak minuta dok ne očvrsne malo gornji sloj.
Pročitajte još
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
25/11/2024
Saznajte višeNovo na tržištu: Muči vas kamen u bubregu ili žuči? Dijalitička voda - saveznik koji leči
Dijalitička voda, savršen saveznik protiv kamena u bubregu
25/11/2024
Saznajte višeRecept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)