Makarone u bešamel sosu

Makarone u bešamel sosu

Autor: | 14/10/2015

0

Sastojci

300 g pečuraka

100 g sojinih ljuspica
2-3 glavice crnog luka
1 pakovanje tomatina ili domaćeg paradajza
0,5 l mleka
3 kašike brašna
3 kašike maslaca
1 pakovanje makarona

Priprema

Sojine ljuspice staviti u mlaku vodu i držati desetak minuta dok se ne nabubre, a zatim iscediti. Luk izrendati ili iseckati sitno pa prodinstati na malo ulja, zatim ubaciti izrendane pečurke i propržiti malo, da pečurke opuste vodu, a onda dodati soju. Sve zajedno krčkati dvadestak minuta, dodati začine po ukusu i povremeno ubacivati paradajz sos. Napraviti standardni bešamel sos od brašna, maslaca i mleka. Skuvati pakovanje špageta, pa polovinu ubaciti u nauljenu vatrotalasnu posudu, a preko nje polovinu sosa od paradajza, pa polovinu bešamel sosa, i ponoviti još jednom. Staviti da se peče dvadesetak minuta dok ne očvrsne malo gornji sloj.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Getty Images hellomagazin
Tagovi: recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti