Kremasti banofi

Kremasti banofi

Autor: | 01/10/2015

0

SASTOJCI ZA 6-8 PORCIJA:
• 80 g neslanog maslaca
• 75 g zlatnog kristal šećera
• 200 ml karmelizovanog kondenzovanog mleka
• 3 veće banane, koje je potrebno oljuštiti i iseći na kolutove
• 50 g američkih oraha (pekan), koje je potrebno iseći na krupnije komade

ZA PODLOGU:

• 200 g biskvita
• 50 g američkih oraha (pekan)
• 80 g neslanog maslaca, koji je potrebno rastopiti i ostaviti da se ohladi

ZA FIL:

• 250 ml šlaga
• 65 g šećera u prahu, prosejanog

ZA ČOKOLADNI PRELIV:
• 100 g crne čokolade (60 – 70% kako mase), koju je potrebno izlomiti na kockice
• 25 g neslanog maslaca
• 1 kašika šlaga

Obložite pleh veličine 22 cm papirom za pečenje. Najpre napravite testo za podlogu. Izmrvite biskvite i američke orahe i dodajte rastopljeni maslac. Ovu masu preručite u pripremljeni pleh, i pritisnite po stranicama i po sredini testa, da se podloga ujednači. Ostavite da odstoji 30 minuta u frižideru. Za to vreme, pristupite pravljenju fila. U tiganju polako rastopite maslac sa kristal šećerom, sve vreme mešajući. Ostavite da proključa i da ključa sve dok ne poprimi karamel boju. Zatim dodajte kondenzovano mleko i sklonite sa vatre.

U karamel sos dodajte banane i američke orahe, pa tu masu prelijte preko podloge sa biskvitima. Ostavite da odstoji 1 sat u frižideru. Za pripremu preliva, čvrsto umutite šlag, pa dodajte šećer u prahu. Ovom smesom prelijte fil sa bananom. Kako biste pripremili čokoladni preliv, rastopite čokoladu u šerpici koju ćete držati nad tiganjom sa ključalom vodom, pa dodajte maslac, pa šlag. Čokoladnim prelivom dekorišite poslasticu.

Komentari (0)

Loading
Hello! Guliver / ThinkstockPhotos
Tagovi: recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti