Vinarija "Tikveš", regionalni lider u proizvodnji vina, sinoć je proslavila 130 godina uspešnog rada. Beogradski hotel "Blu Radisson" bio je ispunjen mnogobrojnim zvanicama koje su uživale u mirisnim notama jedinstvenih vina i izvanrednoj muzici.
Predsednik Upravnog odbora Vinarije "Tikveš", gospodin Svetozar Janevski, podsetio je na razvoji put vinarije osnovane 1885. godine koja danas osvaja svetska tržišta.
- Napravili smo vino u koje smo sakupili boje, mirise i muziku svakog regiona posebno. Uspeli smo da nas prepoznaju na svim kontinentima. Ali ima još, jer nije kraj, rekao bih tek je početak - naveo je gospodin Janevski i dodao da je tikveški region izuzetno podneblje za uzgoj loze sa mnogo sunca, zbog čega je u "Tikveš" vinima pretočen svaki sunčani dan i mnogo ljubavi.
- Trud koji ulažemo u svaki proizvod koji izlazi iz Tikveša je naša obaveza prema vama - našim potrošačima, bez obzira da li se radi o jednoj "Smederevki" ili "Beloj vodi", znajte da ulažemo maksimalno u svaki činilac u celokupnom lancu - dodao je Janevski.
Ključni zaokret u napredovanju najstarije vinarije u Makedoniji i jugoistočnoj Evropi dogodio se 2003. godine kada je "Tikveš" kupila investiciona grupa "M6". Ulaganja od preko 30 miliona evra u svaki segment proizvodnje, kao i stroga kontrola kvaliteta, pozicionirala su Vinariju "Tikveš" na mesto lidera na Balkanu koji svojim visokokvalitetnim vinima osvaja inostrano tržište.
U ovom trenutku vinarija "Tikveš" godišnje proizvodi oko 12 miliona litara vrhunskog vina i 50% svojih proizvoda plasira na tržišta u više od 25 zemalja širom sveta, pored tradicionalnog prisustva na tržištima u Srbiji i u regionu. Istinski kvalitet vina i visoke ocene sa više od 90 poena uglednog vinskog kritičara Roberta Parkera, i preko 50 prestižnih nagrada svake godine, osigurali su mesto Vinariji "Tikveš" u elitnoj vinskoj industriji, ali i dostupnost u Velikoj Britaniji, zemljama Zapadne Evrope, Skandinaviji, SAD-a i Kini.
Vođen sloganom "kvalitet ispred kvantiteta", "Tikveš" beleži rast iz godine u godinu nudeći odličan kvalitet i širok portfolio proizvoda koji može da zadovolji različite grupe potrošača.
Deo strasti Vinarije "Tikveš" čine i izvanredne lokacije vinograda pretočene u poznata i priznata vina širom sveta kao što su "Barovo" i "Lepovo", a koja su prepoznata od strane svetskog eksperta, jednog od pet najboljih enologa u svetu i saradnika vinarije "Tikveš", Filipa Kambija.
Vinarija "Domain Lepovo" deo je "Tikveš" stategije i to je prva butik vinarija na ovim prostorima po ugledu na francuske butik vinarije fokusirane na ograničenu proizvodnju vina najvišeg kvaliteta od isključivo vlastitih vinograda.
Među gostima koji su uživali u degustaciji vina i izvanrednoj atmosferi našli su se i "Frajle", Milutin Mima Karadžić, Snežana Dakić, Oliver Njego, Frano Lasić, Zoran Dašić, Suzana Mančić, Iva Štrljić, Sanja Radan, Miloš Urošević, Dejan Milićević i Tijana Dapčević.
Dobroj zabavi doprineli su Vlatko Stefanovski i Vasil Hadžimanov u pratnji "Piano tria".
"Tikveš" je usmeren ka razvoju kvaliteta svojih proizvoda, inovacijama, praćenju trendova, ali ne zaboravlja značaj nasleđa, spoj tradicionalnog i modernog, podneblja i ljudi, lokalnog i inostaranog, što kruniše vinima sa neponovljivim ukusom. 130 godina rasta rezultat je vizionarske odlučnosti, znanja, hrabrosti i spremnosti na usavršavanje, a upravo to čini koncept kojim će "Tikveš" nastaviti da razvija svoju autentičnost i lidersku poziciju.
Pročitajte još
Svetlija budućnost uz programiranje - Crni petak u Cubes School donosi 50% popusta!
Crni petak u Cubes School donosi 50% popusta!
28/11/2024
Saznajte višePlaninska vikendica Katarine Grujić oduzima dah, cena za iznajmljivanje prava sitnica
Vikendica Katarine Grujić idealna je za zimske dane
27/11/2024
Saznajte višeSlavsko predjelo po receptu Marije Veljković spremno začas, specijalitetu gosti ne mogu da odole
Recept Marije Veljković za slavsko predjelo morate isprobati
27/11/2024
Saznajte višeNajmlađi manekeni zasijali u prazničnom duhu na DexyCo reviji
Najmlađi manekeni zasijali u prazničnom duhu na DexyCo reviji
27/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)