Sastojci
500 g graška
1 koren peršuna
1 crni luk
2 čena belog luka
400 g ćurećeg belog mesa
po ukusu bibera i soli
2 kašičice aleve paprike
1-2 kašike kukuruznog griza
1 kašika seckanog peršunovog lista
po želji krompir
Priprema
Na maslacu propržiti crni luk da postane staklast, ubaciti na listiće beli luk, da zamiriše, a potom komadiće šargarepe, pa dodati ćureće belo meso seckano na kockice. Dinstati desetak minuta, a zatim staviti grašak i isečen krompir. Poklopiti i kuvati na tihoj vatri dok povrće ne omekša. Posoliti, pobiberiti i začiniti alevom paprikom. Smanjiti vatru, pa poprašiti varivo sa jednom do dve kašike kukuruznog griza, promešati, smanjiti šporet na najmanje i kuvati još 10-15 minuta. Pred kraj dodati kašiku seckanog peršunovog lista.
Pročitajte još
Recept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)