Slasna užina - kroasan

Slasna užina - kroasan

Autor: | 06/09/2015

0

Možete ga spremati u različitim varijantama, prazan, punjen slanim ili slatkim namazom!

Sastojci za 4 osobe:

• čaša mleka
• 30 g šećera
• 5 g soli
• vinska čaša mlake vode
• 30 g pekarskog kvasca
• 500 g brašna
• 300 g putera
• dva žumanca

U posudi za kuvanje sjedinite šećer, so i mleko. Zagrevajte dok ne provri, a zatim sklonite sa vatre. U posebnoj dubljoj posudi pomešajte kvasac i vodu. Postepeno dodajte zagrejano mleko uz neprestano mešanje. Malo-pomalo, dodajte brašno i puter i mešajte rukama da biste dobili elastičnu masu. Napravite loptice od testa, prekrijte ih krpom i ostavite da odstoje jedan sat, sve dok masa ne nadođe toliko da bude duplo veća.

Za to vreme testo povremeno bocnite viljuškom ili čačkalicom da razbijete loptice vazduha koje se formiraju u unutrašnjosti, a potom ih stavite u frižider da odstoje još pola sata. Izvadite testo iz frižidera, premesite ga i presavijte na tri dela. Vratite ga u frižider da odstoji još dvadesetak minuta.

Rastanjite testo oklagijom, isecite ga na trouglove i uvijte u rolnu da dobijete kroasan-kifle. Poređajte ih u pleh i ostavite pola sata da nadođu. Za to vreme umutite žumanca i svaki kroasan premažite da bi dobio blistavu boju. Potom ih stavite u zagrejanu rernu i pecite desetak minuta na dvesta stepeni.

Komentari (0)

Loading
Hello! Gulier / ThinkstockPhotos
Tagovi: recepti

Najnovije vesti