Možete ga spremati u različitim varijantama, prazan, punjen slanim ili slatkim namazom!
Sastojci za 4 osobe:
• 30 g šećera
• 5 g soli
• vinska čaša mlake vode
• 30 g pekarskog kvasca
• 500 g brašna
• 300 g putera
• dva žumanca
U posudi za kuvanje sjedinite šećer, so i mleko. Zagrevajte dok ne provri, a zatim sklonite sa vatre. U posebnoj dubljoj posudi pomešajte kvasac i vodu. Postepeno dodajte zagrejano mleko uz neprestano mešanje. Malo-pomalo, dodajte brašno i puter i mešajte rukama da biste dobili elastičnu masu. Napravite loptice od testa, prekrijte ih krpom i ostavite da odstoje jedan sat, sve dok masa ne nadođe toliko da bude duplo veća.
Za to vreme testo povremeno bocnite viljuškom ili čačkalicom da razbijete loptice vazduha koje se formiraju u unutrašnjosti, a potom ih stavite u frižider da odstoje još pola sata. Izvadite testo iz frižidera, premesite ga i presavijte na tri dela. Vratite ga u frižider da odstoji još dvadesetak minuta.
Rastanjite testo oklagijom, isecite ga na trouglove i uvijte u rolnu da dobijete kroasan-kifle. Poređajte ih u pleh i ostavite pola sata da nadođu. Za to vreme umutite žumanca i svaki kroasan premažite da bi dobio blistavu boju. Potom ih stavite u zagrejanu rernu i pecite desetak minuta na dvesta stepeni.
Pročitajte još
Novak obožava ovaj Jelenin recept: Tri sastojka za savršen obrok tokom božićnog posta
Recept Jelene Đoković za salatu je veoma lak
28/11/2024
Saznajte višeSvetlija budućnost uz programiranje - Crni petak u Cubes School donosi 50% popusta!
Crni petak u Cubes School donosi 50% popusta!
28/11/2024
Saznajte višePlaninska vikendica Katarine Grujić oduzima dah, cena za iznajmljivanje prava sitnica
Vikendica Katarine Grujić idealna je za zimske dane
27/11/2024
Saznajte višeSlavsko predjelo po receptu Marije Veljković spremno začas, specijalitetu gosti ne mogu da odole
Recept Marije Veljković za slavsko predjelo morate isprobati
27/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)