Špargle sa prženim povrćem

Špargle sa prženim povrćem

Autor: | 04/08/2015

0

Lagani obrok - Sveže blanširano povrće nekoliko minuta propržite u voku, dodajte začine i ručak je spreman!

• 250 g špargli, isečenih na komade veličine pet centimetara

• 100 g bebi kukuruza, isečenog napola po dužini
• 100 g boranije, isečene napola po dužini
• tri kašike suncokretovog ulja
• jedna crvena paprika bez semenki, isečena na trake
• jedna iseckana crvena čili papričica bez semenki
• dva očišćena i iseckana čena belog luka
• svež đumbir isečen na komade veličine dva i po centimetra, očišćen i iseckan
• kašika kečapa manis (sladak soja sos) ili blagog soja-sosa
• dve kašike svežeg krupno sečenog korijandera
• kašika listova grubo isečenog tajlandskog bosiljka
• jasmin pirinač ili rezanci, kao prilog

U proključaloj vodi blanširajte špargle, kukuruz i boraniju dve minute, izvadite ih i osvežite u hladnoj vodi. Procedite i stavite sa strane. U voku ili dubljem tiganju zagrejte ulje i oko dva minuta pržite crvenu papriku, čili papričicu, beli luk i đumbir. Dodajte kečap manis ili soja sos i dobro izmešajte. Sipajte špargle, kukuruz i boraniju i nastavite da pržite mešajući dva-tri minuta. Na kraju dodajte korijander i bosiljak i mešajte. Servirajte odmah sa jasmin pirinčem ili rezancima.
Začinite korijanderom i bosiljkom i servirajte toplo sa pirinčem ili rezancima!

Komentari (0)

Loading
Hello! Guliver / ThinkstockPhotos
Tagovi: recepti

Najnovije vesti