Lagani obrok - Sveže blanširano povrće nekoliko minuta propržite u voku, dodajte začine i ručak je spreman!
• 250 g špargli, isečenih na komade veličine pet centimetara
• 100 g boranije, isečene napola po dužini
• tri kašike suncokretovog ulja
• jedna crvena paprika bez semenki, isečena na trake
• jedna iseckana crvena čili papričica bez semenki
• dva očišćena i iseckana čena belog luka
• svež đumbir isečen na komade veličine dva i po centimetra, očišćen i iseckan
• kašika kečapa manis (sladak soja sos) ili blagog soja-sosa
• dve kašike svežeg krupno sečenog korijandera
• kašika listova grubo isečenog tajlandskog bosiljka
• jasmin pirinač ili rezanci, kao prilog
U proključaloj vodi blanširajte špargle, kukuruz i boraniju dve minute, izvadite ih i osvežite u hladnoj vodi. Procedite i stavite sa strane. U voku ili dubljem tiganju zagrejte ulje i oko dva minuta pržite crvenu papriku, čili papričicu, beli luk i đumbir. Dodajte kečap manis ili soja sos i dobro izmešajte. Sipajte špargle, kukuruz i boraniju i nastavite da pržite mešajući dva-tri minuta. Na kraju dodajte korijander i bosiljak i mešajte. Servirajte odmah sa jasmin pirinčem ili rezancima.
Začinite korijanderom i bosiljkom i servirajte toplo sa pirinčem ili rezancima!
Pročitajte još
Novak obožava ovaj Jelenin recept: Tri sastojka za savršen obrok tokom božićnog posta
Recept Jelene Đoković za salatu je veoma lak
28/11/2024
Saznajte višeSvetlija budućnost uz programiranje - Crni petak u Cubes School donosi 50% popusta!
Crni petak u Cubes School donosi 50% popusta!
28/11/2024
Saznajte višePlaninska vikendica Katarine Grujić oduzima dah, cena za iznajmljivanje prava sitnica
Vikendica Katarine Grujić idealna je za zimske dane
27/11/2024
Saznajte višeSlavsko predjelo po receptu Marije Veljković spremno začas, specijalitetu gosti ne mogu da odole
Recept Marije Veljković za slavsko predjelo morate isprobati
27/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)