Potaž od praziluka, paštrnaka i kestena

Potaž od praziluka, paštrnaka i kestena

Autor: | 30/07/2015

0


Svako jelo sa ovom vrstom luka dobiće osobeni ukus i pružiti vam pravo zadovoljstvo jer olakšava varenje

KUVANJE
• dve kašike ulja od uljane repice
• 25 g maslaca
• dva veća dobro oprana, oljuštena i iseckana praziluka, sa gotovo celim zelenim delom
• jedan iseckani struk celera
• jedan oljušten i iseckan crni luk
• dva struka sveže majčine dušice, samo lišće, plus nekoliko listova za dekoraciju
• tri oljuštena i iseckana čena belog luka
• so i sveže samleven crni biber
• tri oljuštena i sitno iseckana paštrnaka, bez srca
• 75 g pečenog kestena, plus dodatna količina za dekoraciju
• litar i po pileće supe ili supe sa povrćem

Na umerenoj vatri zagrejte u većoj šerpi ulje uljane repice i maslac. Dodajte praziluk, celer i crni luk zajedno sa listovima majčine dušice i belim lukom. Začinite, poklopite i ostavite da odstoji na vatri deset minuta, uz povremeno mešanje. Potom dodajte paštrnak i kesten, i naspite supu, pa ostavite da vri dok paštrnak ne omekša. Postarajte se da povrće bude potpuno potopljeno u supu. Ukoliko nije, naspite još malo, u zavisnosti od veličine šerpe. Povrće bi trebalo da bude sasvim mekano posle dvadeset minuta. Izvadite nekoliko komadića praziluka koja ćete kasnije upotrebiti za dekoraciju. Isključite šporet i ostavite da se malo prohladi, pa ručnim blenderom ili u procesoru hrane izmiksajte dobijenu smesu. Umutite u ujednačenu masu, pa vratite u šerpu da se dobro zagreje. Možete dosuti još malo supe ukoliko vam se učini da je smesa previše gusta. Začinite crnim biberom, pa kutlačom naspite u zagrejane činije za čorbu. Ukrasite naseckanim kestenom, pospite listićima majčine dušice i prazilukom, ukoliko želite.

Komentari (0)

Loading
Hello! Guluver / ThinkstockPhotos
Tagovi: recepti

Najnovije vesti