Izbegnite dugotrajno kuvanje, prženje u dubokoj masti i pohovanje hrane!
Sastojci za 4 osobe
• 250 g opranog i oljuštenog pikolo paštrnaka
• dve zrele kruške viljamovke, isečene na četvrtine, koje ne treba ljuštiti, ali je potrebno izvaditi im srce
• tri kašike maslinovog ulja
• morska so i sveže samleven crni biber
• dva struka sveže majčine dušice
• pakovanje pripremljene potočarke, kao prilog
• 200 g plavog sira (stilton ili rokefort) podeljenog na sitnije komade kao prilog
ZA KANDIRANE ORAHE:
• 50 ml vode
• 50 g šećera
• 75 g prepolovljenih oraha
ZA SALATNI PRELIV:
• četiri kašike maslinovog ili orahovog ulja
• dve kašike jabukovog sirćeta
• dve kašičice kristal šećera
• dve kašičice senfa
• oljušten i izgnječen čen belog luka
Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusovih. Cveklu umotajte u foliju i pecite otprilike jedan sat u rerni, da osetite da je mekana kada u nju zabodete drveni štapić. U međuvremenu, paštrnak i kruške postavite na pleh, prelijte ih uljem i pospite solju, crnim biberom i majčinom dušicom. Pecite dvadeset minuta, da paštrnak i kruške poprime svetlosmeđu boju i omekšaju. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade. Kada cveklu izvadite iz rerne i malo se prohladi, oljuštite je i presecite na polovinu.
Prelijte salatnim prelivom i na kraju dodajte kandirane orahe.
Pročitajte još
Novak obožava ovaj Jelenin recept: Tri sastojka za savršen obrok tokom božićnog posta
Recept Jelene Đoković za salatu je veoma lak
28/11/2024
Saznajte višeSvetlija budućnost uz programiranje - Crni petak u Cubes School donosi 50% popusta!
Crni petak u Cubes School donosi 50% popusta!
28/11/2024
Saznajte višePlaninska vikendica Katarine Grujić oduzima dah, cena za iznajmljivanje prava sitnica
Vikendica Katarine Grujić idealna je za zimske dane
27/11/2024
Saznajte višeSlavsko predjelo po receptu Marije Veljković spremno začas, specijalitetu gosti ne mogu da odole
Recept Marije Veljković za slavsko predjelo morate isprobati
27/11/2024
Saznajte višeNajmlađi manekeni zasijali u prazničnom duhu na DexyCo reviji
Najmlađi manekeni zasijali u prazničnom duhu na DexyCo reviji
27/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)