Dobra vest za ljubitelje najpopularnijih alkoholnih napitaka, ali i one koji ne mogu bez hleba.
Konzumiranjem hrane koja sadrži jestive gljivice (koji se obično nalazi u pivu, hlebu i vinu) bakterije u crevima se "treniraju" da uništavaju loše gljivice koje se nalaze u vašem digestivnom traktu. Ove loše gljivice mogu da izazovu oboljenja creva, pokazalo je istraživanje koje su sproveli naučnici s Univerziteta Njukasl.
U teoriji, na taj način ćete se rešiti loših gljivica pre nego što prouzrokuju zdravstvene probleme, dok će se s druge strane korisne bakterije razmnožavati.
Međutim, ovo istraživanje je urađeno u laboratorijskim uslovima, pa nije tačno potvrđeno kakav uticaj ove gljivice imaju imaju na ljudski organizam, naročito zbog toga što sastav bakterija nije isti kod svih.
U svakom slučaju, gljivice koje se nalaze u hlebu, vinu i pivu sigurno neće naškoditi vašem zdravlju, a mogu povećati sposobnost organizma da apsorbuje hranljive vrednosti koje pozitivno utiču na naše zdravlje.
Izvor: cosmopolitan.com.
Foto: Guliver/Thinkstock
Slične Vesti
Da li ste znali: U jednoj flaši šampanjca ima 49 milijardi mehurića
Mitovi i istine o piću koje ljudi širom sveta naprosto obožavaju, a mnogi od njih nisu ni znali da je istorija šampanjca upravo ovakva
03/02/2021
Saznajte višePročitajte još
Snežna novogodišnja bajka bez jelke! Deca su bili dekorateri Mirkinog prazničnog doma
Dom Mirke Vasiljević i Vujadina Savića je u pravom novogodišnjem ruhu
21/12/2024
Saznajte višeHONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
HONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
20/12/2024
Saznajte višePosne palačinke spremne za 10 minuta: Bez mleka i jaja, a mekane kao duša
Posne palačinke za celu porodicu
20/12/2024
Saznajte višeOdržana gala premijera Diznijeve animacije "Mufasa - Kralj lavova“
Održana gala premijera Diznijeve animacije "Mufasa: Kralj lavova“
19/12/2024
Saznajte višeNikoljdan bez glavnog specijaliteta ne može da prođe! Recept Zorice Brunclik ćete odmah isprobati
Brancin po receptu Zorice Brunclik
19/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)