Sastojci:
Za koru:
5 jaja
5 kašika brašna
1 dl jogurta
1 prašak za pecivo
so
Za fil:
2 konzerve tunjevine
2 kašike majoneza
1 kašika soka od limuna
200 g feta sira
10 maslina bez koštica
2 fileta pečene paprike
Priprema:
Kora:
2. Posebno umutiti žumanca, jogurt, brašno, prašak za pecivo i malo soli po ukusu. Dodati sneg od belanaca i lagano promešati.
3. Pravougaoni pleh obložiti papirom za pečenje, sipati u njega pripremljenu smesu i ravnomerno rasporediti. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
4. Pečenu koru uviti u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.
Fil:
1. Feta sir izmrviti, sjediniti sa majonezom, sokom od limuna i dobro izmešati.
2. Masline iseći na kolutove, filete pečene paprike na kockice, a tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne tečnosti.
3. Pripremljene sastojke dodati u smesu od sira i promešati.
Finalni postupak:
1. Ohlađenu koru odmotati, premazati pripremljenim filom i opet urolovati.
2. Rolat uviti u suvu krpu i staviti u frižider. Kada se rolat stegne, iseći ga na parčad i poslužiti.
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)