Sastojci:
200 g integralnog pirinča
200 g krem sira
150 g šampinjona
150 g šitake pečuraka
4 dl supe od povrća
1 dl belog vina
50 g parmezana
1 glavica crnog luka
50 g putera
mešavina začina
so, biber
Pripema:
1. Integralni pirinač obariti u slanoj vodi, a potom ga ocediti.
3. Na polovini putera propržiti crni luk kako bi postao staklast, a zatim dodati šitake, te i njih kratko propržiti. Dodati šampinjone i nastaviti sa dinstanjem dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Na preostalom puteru propržiti pirinač kako bi postao staklast, a zatim sipati belo vino i nastaviti sa dinstanjem, povremeno dolivajući supu od povrća, dok pirinač potpuno ne omekša.
5. Pred kraj kuvanja dodati dinstane pečurke, parmezan, krem sir i začine po ukusu, te polako promešati i skloniti sa ringle.
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)