Sastojci:
500 g mlade koprive
200 g ljuspica soje
200 g pelata paradajza
1 glavica crnog luka
2 dl soka od paradajza
2 šargarepe
3 jajeta
2 dl pavlake
4 dl mleka
0,5 dl ulja
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Koprivu preliti ključalom vodom, a potom je ocediti i sitno iseckati.
3. Ljuspice soje preliti ključalom vodom i ostaviti da nabubre. Zatim ih ocediti od suvišne tečnosti.
4. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu, te dinstati uz povremeno dolivanje vode dok povrće ne omekša. Potom dodati ljuspice soje i pelat paradajza.
5. Dinstati uz povremeno dolivanje soka od paradajza dok suvišna tečnost ne uvri.
6. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu i promešati. 7. Vatrostalnu posudu nauljiti i dno prekriti jednom trećinom seckane koprive. Zatim naneti polovinu fila od soje pa
rasporediti drugu trećinu koprive. Isti postupak ponoviti još jednom.
8. Posebno umutiti jaja, mleko i pavlaku, te preliti preko musake. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)