Sastojci:
1 kg junećeg mesa od buta
500 g svinjskog mesa od vrata bez kostiju
4 glavice crnog luka
125 g dimljene slanine
2 šargarepe
4 čena belog luka
2 suve paprike
1 kašičica tucane ljute paprike
1 paradajz
1 kašika seckanog peršuna
2 lovorova lista
2 dl crnog vina
0,5 dl ulja
1 kašika mlevene paprike
500 g testenine po želji
1 kašika brašna
biber, so
Priprema:
1. Juneće i svinjsko meso iseći na krupnije komade, slaninu na štapiće, a crni i beli luk što sitnije iseckati.
2. Šargarepu očistiti i izrendati na krupno rende, suve paprike i paradajz iseći na kocke.
3. Na ulju propržiti crni luk i slaninu, zatim dodati junetinu, te i nju kratko propržiti.
4. Potom dodati šargarepu, suvu papriku, beli luk i paradajz, sipati crno vino i vodu da ogrezne, pa kuvati na umerenoj temperaturi.
5. Kada je junetina napola gotova, dodati svinjsko meso i lovorov list.
6. Posebno umutiti brašno, mlevenu papriku i malo vode, pa dodati u gulaš pred kraj kuvanja. Posuti peršunom, dodati tucanu papriku, začiniti po ukusu i ostaviti da se kuva na umerenoj temepaturi dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
7. Testeninu obariti u slanoj vodi i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)