Sastojci:
Za koru od spanaća:
3 jajeta
1 dl pavlake
50 g krekera
150 g spanaća
so
Za koru od ajvara:
3 jajeta
1 dl pavlake
50 g krekera
2 kašike ajvara
so
Za fil:
400 g krem sira
1 dl pavlake
2 kašike majoneza
2 jajeta
150 g praške šunke
Priprema:
Kora od spanaća:
1. Spanać obariti u slanoj vodi, ocediti ga i sitno iseckati.
2. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
3. Posebno umutiti žumanca i pavlaku, te dodati samlevene krekere i spanać. Posoliti po ukusu i promešati.
4. Na kraju dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
5. Od pripremljene smese u okrugloj tepsiji ispeći koru.
Kora od ajvara:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca i pavlaku, te dodati samlevene krekere i ajvar. Posoliti po ukusu i promešati.
3. Na kraju dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
4. Od pripremljene smese u okrugloj tepsiji ispeći koru.
Fil:
1. Krem sir, pavlaku i majonez dobro izmešati, a potom trećinu smese izdvojiti i ostaviti sa strane.
2. U preostalu smesu dodati prašku šunku i polako promešati varjačom.
Finalni postupak:
1. Koru od ajvara premazati pripremljenim filom i preklopiti korom od spanaća.
2. Tortu premazati ostavljenom smesom od sira i posuti rendanim jajima.
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)