Sastojci:
Za koru od spanaća:
3 jajeta
1 dl pavlake
50 g krekera
150 g spanaća
so
Za koru od ajvara:
3 jajeta
1 dl pavlake
50 g krekera
2 kašike ajvara
so
Za fil:
400 g krem sira
1 dl pavlake
2 kašike majoneza
2 jajeta
150 g praške šunke
Priprema:
Kora od spanaća:
1. Spanać obariti u slanoj vodi, ocediti ga i sitno iseckati.
2. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
3. Posebno umutiti žumanca i pavlaku, te dodati samlevene krekere i spanać. Posoliti po ukusu i promešati.
4. Na kraju dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
5. Od pripremljene smese u okrugloj tepsiji ispeći koru.
Kora od ajvara:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca i pavlaku, te dodati samlevene krekere i ajvar. Posoliti po ukusu i promešati.
3. Na kraju dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
4. Od pripremljene smese u okrugloj tepsiji ispeći koru.
Fil:
1. Krem sir, pavlaku i majonez dobro izmešati, a potom trećinu smese izdvojiti i ostaviti sa strane.
2. U preostalu smesu dodati prašku šunku i polako promešati varjačom.
Finalni postupak:
1. Koru od ajvara premazati pripremljenim filom i preklopiti korom od spanaća.
2. Tortu premazati ostavljenom smesom od sira i posuti rendanim jajima.
Slične Vesti
Pročitajte još
Novogodišnja dekoracija u domu Tamare Dragičević i Petra Benčine kao iz najlepše bajke
Jelka Tamare Dragičević je prelepo ukrašena
22/12/2024
Saznajte višeNugat kuglice po receptu Nine Janković, novogodišnja poslastica koja se topi u ustima
Recept Nine Janković za nugat kuglice obožavaće cela porodica
22/12/2024
Saznajte višeSnežna novogodišnja bajka bez jelke! Deca su bili dekorateri Mirkinog prazničnog doma
Dom Mirke Vasiljević i Vujadina Savića je u pravom novogodišnjem ruhu
21/12/2024
Saznajte višeHONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
HONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
20/12/2024
Saznajte višePosne palačinke spremne za 10 minuta: Bez mleka i jaja, a mekane kao duša
Posne palačinke za celu porodicu
20/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)