Sastojci:
800 g pilećeg belog mesa
100 g putera
200 g kačkavalja
100 g dimljene svinjske pečenice
2 žumanceta
2 kašike brašna
4 dl mleka
1 brokoli
2 kašike praha za instant čorbu od pečuraka
1 kašika limunovog soka
muskantni oraščić
mešavina začina
biber
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na krupnije komade, istanji tučkom i oblikovati medaljone.
3. Pečenicu iseći na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Na preostalom puteru propržiti brašno da porumeni, postepeno dolivati mleko i mešati kako bi se sos zgusnuo.
5. Pred kraj kuvanja dodati muskatni oraščić i začine po ukusu, promešati i skloniti sa ringle.
6. U još topao sos dodati pečenicu, limunov sok, polovinu kačkavalja, prah za instant čorbu od pečuraka i žumanca.
7. Pripremljen sos preliti preko piletine i peći u rerni na 200 ºC dok ne porumen.
8. Brokoli obariti u slanoj vodi i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)