Sastojci:
600 g šampinjona
4 jajeta
200 g očišćenog mladog graška
2 kisela krastavca srednje veličine
200 g praške šunke
50 g zelenih maslina
1 dl pavlake
100 g majoneza
mešavina začina
so, biber
Pripema:
1. Šampinjone iseći na deblje listove, kisele krastavce i prašku šunku na kockice, zelene masline na kolutove.
2. Jaja obariti, oljuštiti i izrendati na krupno rende.
3. U odgovarajuću šerpu sipati vodu, posoliti po ukusu i kuvati dok ne proključa. Dodati šampinjone i mladi grašak, te nastaviti sa kuvanjem dok povrće ne omekša.
4. Obareno povrće procediti i ostaviti da se ohladi.
5. U većoj posudi sjediniti šampinjone, grašak, prašku šunku, kisele krastavce, masline i jaja. Preliti mešavinom majoneza i pavlake, dodati začine po ukusu i polako promešati.
Slične Vesti
Pročitajte još
Nevena Božović godinama živi u hotelu, raj u Crnoj Gori, tek da vidite pogled iz spavaće sobe
Dom Nevene Božović na moru
30/03/2025
Saznajte višeRecept Slavice Rokvić za pitu od samo 4 sastojka, posno, zdravo i slasno
Posna pita po receptu Slavice Rokvić prirpema se od četiri sastojka
30/03/2025
Saznajte višeHilandarski kolač: Nekoliko sastojaka, malo vremena, savršen za dane posta
Posni kolač koji se lako priprema ili Hilandarski kolač
27/03/2025
Saznajte višeProglašeno najlepše ime na svetu, Srbi ga obožavaju
Najlepše ime na svetu za devojčice zvuči prelepo na svim jezicima
25/03/2025
Saznajte višeStigao je King Desire – senzacija na štapiću
Povodom 30. rođendana Frikom predstavio novi ukus sladoleda
24/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)