Sastojci:
350 g očišćenih račića
1 manja glavica crnog luka
1 šargarepa
180 g pirinča
3 dl supe od povrća
4 kašike ulja
80 g putera
2 kašike brašna
4 dl mleka
1 dl slatke pavlake
40 g parmezana
2 žumanceta
mešavina začina, biber
Pripema:
1. Crni luk očistiti i sitno iseckati, šargarepu takođe očistiti i izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati šargarepu i račiće, te kratko propržiti.
4. Zatim dodati pirinač i dinstati uz povremeno dolivanje supe od povrća. Pred kraj dinstanja začiniti po ukusu i promešati.
5. U manjoj šerpi otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko i mešati dok se sos ne zgusne.
6. U gotov sos dodati slatku pavlaku, parmezan i žumanca, te promešati.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti i presuti u nju rižoto. Preliti pripremljenim sosom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
Slične Vesti
Pročitajte još
Katalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
22/12/2025
Saznajte višeNovi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)