Sastojci:
350 g očišćenih račića
1 manja glavica crnog luka
1 šargarepa
180 g pirinča
3 dl supe od povrća
4 kašike ulja
80 g putera
2 kašike brašna
4 dl mleka
1 dl slatke pavlake
40 g parmezana
2 žumanceta
mešavina začina, biber
Pripema:
1. Crni luk očistiti i sitno iseckati, šargarepu takođe očistiti i izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati šargarepu i račiće, te kratko propržiti.
4. Zatim dodati pirinač i dinstati uz povremeno dolivanje supe od povrća. Pred kraj dinstanja začiniti po ukusu i promešati.
5. U manjoj šerpi otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko i mešati dok se sos ne zgusne.
6. U gotov sos dodati slatku pavlaku, parmezan i žumanca, te promešati.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti i presuti u nju rižoto. Preliti pripremljenim sosom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)