Ražnjići od šarana

Ražnjići od šarana

Autor: | 29/03/2015

0

Sastojci:

2 kg šarana
3 jajeta
200 g kačkavalja
1/2 kašičice mlevene paprike brašno po potrebi
3 dl ulja
150 g majoneza
500 g tikvica
1 veći plavi patlidžan
1 kašika sirćeta
3 kašike maslinovog ulja
mešavina začina, biber

Priprema:

1. Šarana isfiletirati (odvojiti od kostiju) i iseći na kocke 3×3 cm.

2. Zatim svaku kocku oštrim nožem zasecati na 2 mm kako bi se isitnile sitnije kosti.
3. Pripremljeno meso natrljati začinima po ukusu i nabosti na štapiće za ražnjiće.
4. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Žumanca sjediniti sa rendanim kačkavaljem, mlevenom paprikom i začinima po ukusu.
5. Ražnjiće šarana uvaljati prvo u brašno, potom u žumanca i na kraju u sneg od belanaca.
6. Pripremljene ražnjiće spuštati u vrelo ulje i pržiti dok ne porumene.
7. Tikvice i plavi patlidžan iseći na kolutove i propržiti na vrelom ulju sa obe strane. Potom ih preliti mešavinom sirćeta, maslinovog ulja i začina.
8. Pržene ražnjiće preliti majonezom i poslužiti uz povrće.

 

 

 

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još