Sastojci:
1 kg mladih tikvica
500 g pelata paradajza
100 g kečap sa ukusom pice
1 glavica crnog luka
300 g gaude
80 g parmezana
2 jajeta
1 kašika seckanog bosiljka
200 g praške šunke
1 kašika šećera
0,5 dl ulja
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Tikvice oprati, odseći im vrhove te nožem za guljenje iseći na listove. Zatim ih posoliti i ostaviti da odstoje.
3. Crni luk sitno iseckati, pelat paradajza izmiksati, a gaudu izrendati na krupno rende.
4. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati pelat paradajza, kečap, bosiljak i začine po ukusu te kratko prokuvati.
5. U jednu trećinu prohlađenog umaka od paradajza dodati jaja i promešati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i dno prekriti sosom od paradajza. Potom poslagati listove tikvica i posuti parmezanom, pa sipati malo smese od jaja, naneti red praške šunke i posuti gaudom. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti rendanim sirom.
7. Musaku peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)