Sastojci:
Za kore:
60 g putera
60 g brašna
2,5 dl mleka
4 jajeta
100 g kačkavalja
so
Za fil:
4 dl pavlake
300 g dimljene pečenice
1 kašika senfa
1 kašika seckanog peršuna
200 g kačkavalja
Priprema:
Kore:
1. U manjoj šerpi otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti.
2. Postepeno dolivati mleko i mešati sve vreme dok se ne dobije odgovarajuća gustina. Pred kraj kuvanja posoliti po ukusu.
3. U ohlađen sos dodati žumanca i kačkavalj i promešati. Na kraju dodati sneg od belanaca i lagano promešati.
4. Okruglu tepsiju obložiti papirom za pečenje, sipati u nju jednu trećinu pripremljene smese i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore.
Fil:
1. Dimljenu pečenicu sitno iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi umutiti pavlaku i senf te jednu trećinu smese izdvojiti i ostaviti sa strane.
3. U ostatak smese dodati peršun i pečenicu, pa polako promešati.
Finalni postupak:
1. Prve dve kore premazati pripremljenim filom i naslagati jednu na drugu. Preklopiti trećom korom i premazati preostalom smesom od pavlake.
2. Tortu posuti rendanim kačkavaljem.
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)