Sastojci:
Za testo:
500 g brašna + brašno za posipanje
15 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
3 dl vode
4 kašike ulja
Za fil:
250 g krem sira
100 g kečap sa ukusom pice
200 g pelata paradajza
250 g mocarele
1 kašika seckanog svežeg bosiljka
120 g kulena, origano
Priprema:
Testo:
1. U manjoj posudi sjediniti 2 dl mlake vode, izmrvljen kvasac i pola kašičice šećera, te dobro izmešati.
2. U posudu za mešenje sipati polovinu brašna, ostatak šećera, razmućen kvasac i malo soli, pa ručno mesiti dok se ne dobije meko testo. Testo pokriti providnom folijom i ostaviti na toplom
da nadođe 30 min.
3. Potom dodati preostalo brašno, 2 kašike ulja i 1 dl mlake vode, i mesiti kako bi se dobilo elastično testo.
4. Umešeno testo podeliti na četiri jufke, premazati uljem i zarezati po sredini. Prekriti krpom i ostaviti da nadođe 60 min.
Fil:
1. Pelat paradajza izmiksati i sjediniti sa kečapom, bosiljkom i origanom.
2. Mocarelu i kulen iseći na kockice.
Finalni postupak:
1. Krem sir sipati u poslastičarski džak sa ravnim nastavkom.
2. Jednu lopticu testa dlanovima istanjiti u tanak disk i prebaciti +u okruglu nauljenu tepsiju tako da testo malo prelazi ivice kalupa.
3. Poslastičarskim džakom istisnuti prsten krem sira po testu blizu ivica pleha. Zatim ivice testa preklopiti preko sira i slepiti vlažnim prstima.
4. Unutrašnjost testa premazati filom od paradajza te rasporediti kolutove kulena i mocarele. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još tri pice.
5. Pripremljene pice peći u zagrejanoj rerni na 230 ºC 15 minuta. Ivice testa premazati vodom dok su još vrele.
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)