Sastojci:
Za palačinke:
125 g brašna
2 jajeta
30 g putera
2 dl mleka
1 kašika konjaka
ulje po potrebi
so
Za fil:
125 g kamember sira
60 g putera
2 kašike brašna
mleko po potrebi
so
Za preliv:
300 g pelata
paradajza
1 kašičica šećera
1 kašika seckanog bosiljka
1/2 kašičice
belog luka u prahu
Ostali sastojci:
200 g kačkavalj
Priprema:
Palačinke:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleko, brašno, jaja i malo soli po ukusu, te dobro umutiti kako bi se dobila ujednačena smesa.
2. Zatim dodati konjak, otopljen puter i polako promešati.
3. Pripremljenu smesu staviti u frižider da odstoji 60 min., pa na teflonskom tiganju na malo ulja ispeći tanke palačinke.
Fil:
1. U šerpi otopiti puter, a zatim dodati brašno i kratko propržiti.
2. Postepeno dolivati mleko po potrebi i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne dobije gust sos.
3. Pred kraj kuvanja dodati kamember sir, posoliti po ukusu i mešati dok se sir ne otopi. Gotov fil ostaviti da se ohladi.
Preliv:
1. Pelat paradajza izmiksati i sjediniti sa belim lukom u prahu, šećerom i bosiljkom, te sve zajedno kratko prokuvati.
Finalni postupak:
1. Pečene palačinke napuniti pripremljenim filom od sira i urolovati.
2. Poslagati ih u nauljenu vatrostalnu činiju, preliti sosom od paradajza i posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)