Šaran sa pirinčem

Šaran sa pirinčem

Autor: | 20/03/2015

0

Sastojci:

1,5 kg šnicli od šarana
1 glavica crnog luka
300 g šampinjona
200 g pirinča
200 g brašna
1 kašika mlevene paprike
3 dl ulja
mešavina začina
biber

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi pomešati brašno i mlevenu papriku.

2. Šnicle začiniti po ukusu i uvaljati u pripremljenu mešavinu. Zatim ih spuštati u vrelo ulje i pržiti dok ne porumene. Staviti ih na papirnu salvetu kako bi se ocedili od ulja.
3. Crni luk i šampinjone iseći na kockice.
4. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati pirinač i šampinjone, te i njih kratko propržiti. Dinstati uz povremeno dolivanje vode dok pirinač napola ne omekša.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i sipati u nju pripremljenu smesu od pirinča. Potom utisnuti pržene šnicle šarana i zaliti vodom. Staviti u zagrejanu rernu na 180 ºC da se zapeče.

 

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još