Piletina sa pasuljem

Piletina sa pasuljem

Autor: | 17/03/2015

0

Sastojci:

4 pileća batka
400 g krupnog belog pasulja
300 g polutrajnih kobasica
150 g dimljene mesnate slanine
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
500 g pelata paradajza
8 dl pileće supe od kocke
0,5 dl belog vina
2 kašike pirea od paradajza
100 g prezli
0,5 dl ulja
1 kašika seckanog peršuna
mešavina začina
biber

Priprema:

1. Pasulj potopiti u hladnu vodu i ostaviti da odstoji preko noći.

2. Zatim ga ocediti, naliti svežom vodom i kuvati dok ne omekša.
Pelat paradajza izmiksati, dimljenu mesnatu slaninu iseći na štapiće, a crni i beli luk što sitnije iseckati.
3. Batake odvojiti od karabataka, polutrajne kobasice iseći na kolutove.
4. Na malo ulja propržiti crni luk i slaninu.
5. Kada luk porumeni, dodati proceđen pasulj, beli luk, pelat paradajza i peršun. Začiniti po ukusu i promešati.
6. Posebno sjediniti pileću supu, belo vino, pire od paradajza i batake. Začiniti po ukusu i kuvati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti i preručiti u nju pasulj. Potom utisnuti batake i kobasice, te preliti smesom u kojoj su se kuvali bataci. Prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 40 min.
8. Skloniti foliju, posuti prezlama i vratiti u pećnicu da porumeni.

 

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još