Sastojci:
200 g brašna
300 g krompira
1 jaje
2 žumanceta
200 g margarina
1 kašičica kima
1 dl mleka
so
Priprema:
1. Krompir oguliti, iseći na krupnije kocke i obariti u slanoj vodi. Zatim ga ispasirati i ostaviti da se ohladi.
2. U posudi za mešenje sjediniti pasiran krompir, margarin omekšao na sobnoj temperaturi, brašno, mleko, žumanca, kim i malo soli po ukusu. Ručno izmesiti da se dobije glatko testo, a potom ostaviti u frižideru 60 min.
3. Odstojalo testo istanjiti oklagijom u pravougaonik debljine 1 cm te okruglim zupčastim nožem iseći štapiće 10×2 cm.
4. Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u nju oblikovane štapiće. Premazati ih umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Recept Zorice Mladenović iz Leskovca
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)