Sastojci:
300 g tankih kora za pitu
500 g mlevene junetine
1 glavica crnog luka
200 g kačkavalja
1 kašika mlevene paprike
3 jajeta
1 dl pavlake
3 dl mleka
1/2 praška za pecivo
0,5 dl ulja
mešavina začina
biber
Priprema:
1. Glavicu crnog luka očistiti i sitno iseckati, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Dinstati uz povremeno dolivanje vode dok meso ne omekša. Pred kraj dinstanja dodati mlevenu papriku i začine po ukusu.
4. Dve tanke kore za pitu poprskati uljem i složiti jednu na drugu. Posuti filom od mesa i kačkavaljem, te urolovati. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još rolata.
5. Pripremljene rolat e iseći na parčad širine 5 cm.
6. Okruglu tepsiju nauljiti i u nju poslagati pripremljenu parčad rolata.
7. Posebno umutiti jaja, mleko, prašak za pecivo i pavlaku pa preliti preko pite. Pitu staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)