Sastojci:
300 g mlevene junetine
300 g mlevenog svinjskog mesa
400 g šampinjona
1 kašika mlevene paprike
3 čena belog luka
prezli po potrebi
1 žumance
1 kg krompira
3 dl ulja
200 g majoneza
mešavina začina
biber
Priprema:
1. Šampinjone oprati i sitno iseckati, a beli luk očistiti i izgnječiti.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu junetinu i svinjetinu, te dodati šampinjone, beli luk, mlevenu papriku, žumance i začine po ukusu. Dobro izmešati, pa dodati prezle po potrebi i mesiti kako bi se dobila smesa pogodna za oblikovanje.
3. Pripremljenu smesu staviti u frižider da odstoji najmanje 60 min. Zatim je izvaditi i od nje nauljenim rukama oblikovati ćevapčiće.
4. U teflonskom tiganju ugrejati malo ulja, spuštati oblikovane ćevape i pržiti ih dok ne porumene. Izvaditi ćevape i staviti ih na papirnu salvetu kako bi upila suvišnu masnoću.
5. Krompir oljuštiti i iseći na štapiće, te ga propržiti na vrelom ulju.
6. Ćevapčiće i krompir servirati na tacnu i poslužiti uz majonez.
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)