Sastojci:
300 g mlevene junetine
300 g mlevenog svinjskog mesa
400 g šampinjona
1 kašika mlevene paprike
3 čena belog luka
prezli po potrebi
1 žumance
1 kg krompira
3 dl ulja
200 g majoneza
mešavina začina
biber
Priprema:
1. Šampinjone oprati i sitno iseckati, a beli luk očistiti i izgnječiti.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu junetinu i svinjetinu, te dodati šampinjone, beli luk, mlevenu papriku, žumance i začine po ukusu. Dobro izmešati, pa dodati prezle po potrebi i mesiti kako bi se dobila smesa pogodna za oblikovanje.
3. Pripremljenu smesu staviti u frižider da odstoji najmanje 60 min. Zatim je izvaditi i od nje nauljenim rukama oblikovati ćevapčiće.
4. U teflonskom tiganju ugrejati malo ulja, spuštati oblikovane ćevape i pržiti ih dok ne porumene. Izvaditi ćevape i staviti ih na papirnu salvetu kako bi upila suvišnu masnoću.
5. Krompir oljuštiti i iseći na štapiće, te ga propržiti na vrelom ulju.
6. Ćevapčiće i krompir servirati na tacnu i poslužiti uz majonez.
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)