Ćevapčići sa šampinjonima

Ćevapčići sa šampinjonima

Autor: | 13/03/2015

0

 

Sastojci:

300 g mlevene junetine
300 g mlevenog svinjskog mesa
400 g šampinjona
1 kašika mlevene paprike
3 čena belog luka
prezli po potrebi
1 žumance
1 kg krompira
3 dl ulja
200 g majoneza
mešavina začina
biber

Priprema:

1. Šampinjone oprati i sitno iseckati, a beli luk očistiti i izgnječiti.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu junetinu i svinjetinu, te dodati šampinjone, beli luk, mlevenu papriku, žumance i začine po ukusu. Dobro izmešati, pa dodati prezle po potrebi i mesiti kako bi se dobila smesa pogodna za oblikovanje.
3. Pripremljenu smesu staviti u frižider da odstoji najmanje 60 min. Zatim je izvaditi i od nje nauljenim rukama oblikovati ćevapčiće.
4. U teflonskom tiganju ugrejati malo ulja, spuštati oblikovane ćevape i pržiti ih dok ne porumene. Izvaditi ćevape i staviti ih na papirnu salvetu kako bi upila suvišnu masnoću.
5. Krompir oljuštiti i iseći na štapiće, te ga propržiti na vrelom ulju.
6. Ćevapčiće i krompir servirati na tacnu i poslužiti uz majonez.

 

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još