Sastojci:
1 kg mladog krompira
5 dl mleka
3 dl pavlake za kuvanje
4 jajeta
prstohvat belog luka u prahu
250 g kačkavalja
50 g putera
mešavina začina
Priprema:
1. Krompir oguliti i iseći na tanke kolutove debljine 1-1,5 mm (kao za čips).
2. Posebno umutiti pavlaku za kuvanje, jaja, mleko, beli luk u prahu i začine po ukusu.
3. Vatrostalnu posudu premazati polovinom putera, a zatim poslagati u nju red kolutova krompira i preliti sa malo smese od mleka. Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal.
4. Završiti sa prelivom, pa preko njega poslagati listove putera. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 90 min.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)