Zapečeni krompir

Zapečeni krompir

Autor: | 10/03/2015

0

Sastojci:

1 kg mladog krompira
5 dl mleka
3 dl pavlake za kuvanje
4 jajeta
prstohvat belog luka u prahu
250 g kačkavalja
50 g putera
mešavina začina

Priprema:

1. Krompir oguliti i iseći na tanke kolutove debljine 1-1,5 mm (kao za čips).
2. Posebno umutiti pavlaku za kuvanje, jaja, mleko, beli luk u prahu i začine po ukusu.
3. Vatrostalnu posudu premazati polovinom putera, a zatim poslagati u nju red kolutova krompira i preliti sa malo smese od mleka. Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal.
4. Završiti sa prelivom, pa preko njega poslagati listove putera. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 90 min.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još