Sastojci:
500 g mekog brašna
20 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
2 dl mleka
1,5 dl pavlake
50 ml ulja
2 jajeta, so
100 g putera
300 g tankih listova šunkarice
Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, šećer, 1 kašičicu brašna i izmrvljen kvasac. Dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U vanglu za mešenje sipati polovinu brašna, pa dodati malo soli po ukusu i promešati. Potom sipati nadošao kvasac, jogurt i ulje te promešati. Nakon toga ručno mesiti uz povremeno dodavanje preostalog brašna dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
3. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 5 mm. Zatim okruglim zupčastim nožem iseći trake od testa širine 1,5 cm.
4. Oko svake viršle spiralno uviti traku od testa (postupak je isti kao kod uvijanja šam-rolni) tako da se na ivicama testo preklapa.
5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju poslagati viršle u testu sa završecima okrenutim nadole. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne prumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)