Venčići

Venčići

Autor: | 05/03/2015

0

Sastojci:

500 g mekog brašna
20 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
2 dl mleka
1,5 dl pavlake
50 ml ulja
2 jajeta, so
100 g putera
300 g tankih listova šunkarice

Priprema:

1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, šećer, 1 kašičicu brašna i izmrvljen kvasac. Dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U vanglu za mešenje sipati polovinu brašna, pa dodati malo soli po ukusu i promešati. Potom sipati nadošao kvasac, jogurt i ulje te promešati. Nakon toga ručno mesiti uz povremeno dodavanje preostalog brašna dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
3. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 5 mm. Zatim okruglim zupčastim nožem iseći trake od testa širine 1,5 cm.
4. Oko svake viršle spiralno uviti traku od testa (postupak je isti kao kod uvijanja šam-rolni) tako da se na ivicama testo preklapa.
5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju poslagati viršle u testu sa završecima okrenutim nadole. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne prumeni.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još