Riba u pivskom testu

Riba u pivskom testu

Autor: | 04/03/2015

0

Sastojci:

500 g fileta soma
12 punih kašika brašna
2 dl svetlog piva
2 jajeta
1 prašak za pecivo
1 limun
mešavina začina
200 g majoneza

Priprema:
1. Ukoliko su zamrznute, filete soma dobro ocediti od suvišne tečnosti, a zatim iseći na trake i začiniti po ukusu.
2. Posebno umutiti jaja i pivo, te postepeno dodavati mešavinu brašna i praška za pecivo neprestano muteći mikserom dok se ne dobije gusta ujednačena smesa. Pred kraj mućenja dodati
začine po ukusu.
3. Riblje štapiće uvaljati u brašno, a zatim jedan po jedan spuštati u smesu od piva i pržiti u dubokom vrelom ulju najpre sa jedne, a potom i sa druge strane dok ne porumene.
4. Pohovanu ribu prekriti krpom da bi korica omekšala. Neposredno pre služenje poprskati sokom od limuna i preliti majonezom.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još