Sastojci:
500 g fileta soma
12 punih kašika brašna
2 dl svetlog piva
2 jajeta
1 prašak za pecivo
1 limun
mešavina začina
200 g majoneza
Priprema:
1. Ukoliko su zamrznute, filete soma dobro ocediti od suvišne tečnosti, a zatim iseći na trake i začiniti po ukusu.
2. Posebno umutiti jaja i pivo, te postepeno dodavati mešavinu brašna i praška za pecivo neprestano muteći mikserom dok se ne dobije gusta ujednačena smesa. Pred kraj mućenja dodati
začine po ukusu.
3. Riblje štapiće uvaljati u brašno, a zatim jedan po jedan spuštati u smesu od piva i pržiti u dubokom vrelom ulju najpre sa jedne, a potom i sa druge strane dok ne porumene.
4. Pohovanu ribu prekriti krpom da bi korica omekšala. Neposredno pre služenje poprskati sokom od limuna i preliti majonezom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)