Sastojci:
300 g mekog brašna tip 400
20 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
2 dl mleka
0,75 ml ulja
2 jajeta
150 g praške šunke
150 g kačkavalja
susam, so
Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, šećer, izmrvljeni kvasac i kašičicu brašna. Dobro izmešati, prekriti krpom i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U vanglicu za mešenje sipati brašno, dodati so i promešati. Zatim dodati ulje, jaja i nadošao kvasac, te umutiti mikserom da bi se dobila ujednačena gušća smesa.
3. Manju, pravougaonu vatrostalnu činiju nauljiti i posuti brašnom, pa razliti u nju polovinu pripremljene smese za koru. Preko smese poslagati dva reda listova praške šunke i posuti rendanim kačkavaljem. Preliti preostalom smesom za koru i posuti susamom.
4. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni. Pečenu pitu prekriti suvom krpom i ostaviti da se prohladi, a zatim iseći na kocke.
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)