Sastojci:
1 manja dimljena butkica
1 kg belog krompira
50 g putera
1 dl mleka
mešavina začina
Za sos od povrća:
40 g putera
2 kašike brašna
5 dl mleka, so
20 g parmezana
150 g graška
2 šargarepe
Priprema:
1. Butkicu obariti u vodi, a potom je ocediti. Sačekati da se prohladi, pa odvojiti meso od kostiju i iseći ga na manje komade.
2. Šargarepu oguliti i iseći na kolutove, te zajedno sa graškom obariti u slanoj vodi.
3. Krompir takođe oguliti i iseći na listove, pa posebno obariti u slanoj vodi. Potom ga ispasirati, sjediniti sa puterom, mlekom i začinima po ukusu i dobro izmešati da bi se dobio fini pire.
4. U odgovarajućoj šerpi otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti. Potom postepeno dolivati mleko uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. U gotov sos dodati parmezan, oceđeni grašak i šargarepu, začiniti po ukusu i promešati.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju rasporediti pire krompir. Preko krompira utisnuti seckano meso butkice i preliti sosom od povrća. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC 30 min.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)