Sastojci:
4 krmenadle
400 g roštilj kobasica
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
250 g crvenog pasulja iz konzerve
250 g pelata paradajza
1 dl belog vina
2 kašike mlevene paprike
2 lista lovora
1 ljuta papričica
1 kašika sitno seckanog peršuna
2 veća krompira
0,5 dl ulja
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Pelat paradajza iseći na krupnije kocke, crni luk na kockice. Šargarepu, krompir i ljutu papričicu iseći na kolutove.
2. Na vrelom ulju propržiti krmenadle i roštilj kobasice sa obe strane da porumene, potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od mesa propržiti crni luk, dodati šargarepu, krompir, mlevenu papriku i lovorov list. Sipati malo vode i dinstati na umerenoj temperaturi dok povrće malo ne omekša.
4. Zatim dodati pelat paradajza, oceđen pasulj iz konzerve, ljutu papričicu i peršun. Sipati belo vino i malo vode, te nastaviti sa dinstanjem dok povrće sasvim ne omekša.
5. Pred kraj dinstanja vratiti pržene krmenadle i kobasice, začiniti po ukusu i još malo kuvati dok se ne dobije željena gustina.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)