Gurmanski lonac

Gurmanski lonac

Autor: | 20/02/2015

0

Sastojci:

4 krmenadle
400 g roštilj kobasica
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
250 g crvenog pasulja iz konzerve
250 g pelata paradajza
1 dl belog vina
2 kašike mlevene paprike
2 lista lovora
1 ljuta papričica
1 kašika sitno seckanog peršuna
2 veća krompira
0,5 dl ulja
mešavina začina, biber

Priprema:

1. Pelat paradajza iseći na krupnije kocke, crni luk na kockice. Šargarepu, krompir i ljutu papričicu iseći na kolutove.
2. Na vrelom ulju propržiti krmenadle i roštilj kobasice sa obe strane da porumene, potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od mesa propržiti crni luk, dodati šargarepu, krompir, mlevenu papriku i lovorov list. Sipati malo vode i dinstati na umerenoj temperaturi dok povrće malo ne omekša.
4. Zatim dodati pelat paradajza, oceđen pasulj iz konzerve, ljutu papričicu i peršun. Sipati belo vino i malo vode, te nastaviti sa dinstanjem dok povrće sasvim ne omekša.
5. Pred kraj dinstanja vratiti pržene krmenadle i kobasice, začiniti po ukusu i još malo kuvati dok se ne dobije željena gustina.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još