Pita sa pečurkama i piletinom

Pita sa pečurkama i piletinom

Autor: | 18/02/2015

0

Sastojci:

6 listova kora za pitu
400 g pilećeg belog mesa
400 g šampinjona
4 dl pavlake
1 jaje
0,5 dl ulja
mešavina začina, biber
susam

Priprema:

1. Piletinu iseći na šnicle i istanjiti tučkom za meso.
2. Šampinjone iseći na listove i propržiti na malo ulja kako bi omekšali. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu i polako promešati.
3. Dve kore za pitu poprskati uljem i naslagati jednu na drugu. Gornju koru premazati sa malo pavlake i prekriti trećom korom. Isti postupak (kora, pavlaka) ponavljati dok se ne utroši pripremljen materijal.
4. Poslednju premazanu koru posuti šampinjonima i prekriti listovima belog mesa. Čvrsto urolovati i iseći na parčad.
5. Svako parče premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još