Sastojci:
6 listova kora za pitu
400 g pilećeg belog mesa
400 g šampinjona
4 dl pavlake
1 jaje
0,5 dl ulja
mešavina začina, biber
susam
Priprema:
1. Piletinu iseći na šnicle i istanjiti tučkom za meso.
2. Šampinjone iseći na listove i propržiti na malo ulja kako bi omekšali. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu i polako promešati.
3. Dve kore za pitu poprskati uljem i naslagati jednu na drugu. Gornju koru premazati sa malo pavlake i prekriti trećom korom. Isti postupak (kora, pavlaka) ponavljati dok se ne utroši pripremljen materijal.
4. Poslednju premazanu koru posuti šampinjonima i prekriti listovima belog mesa. Čvrsto urolovati i iseći na parčad.
5. Svako parče premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novogodišnja dekoracija u domu Tamare Dragičević i Petra Benčine kao iz najlepše bajke
Jelka Tamare Dragičević je prelepo ukrašena
22/12/2024
Saznajte višeNugat kuglice po receptu Nine Janković, novogodišnja poslastica koja se topi u ustima
Recept Nine Janković za nugat kuglice obožavaće cela porodica
22/12/2024
Saznajte višeSnežna novogodišnja bajka bez jelke! Deca su bili dekorateri Mirkinog prazničnog doma
Dom Mirke Vasiljević i Vujadina Savića je u pravom novogodišnjem ruhu
21/12/2024
Saznajte višeHONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
HONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
20/12/2024
Saznajte višePosne palačinke spremne za 10 minuta: Bez mleka i jaja, a mekane kao duša
Posne palačinke za celu porodicu
20/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)