Burrito

Burrito

Autor: | 14/02/2015

0

Sastojci:

1 veća tortilja
120 g goveđeg filea
20 g celera
20 g tikvica
20 g crvene paprike
20 g zelene paprike
20 g šargarepe
30 g kukuruza šećerca
60 g obarenog crvenog pasulja
15 ml maslinovog ulja
4 g soli, 2 g bibera
5 g belog luka
5 g peršuna
10 ml soja sosa
5 g đumbira
30 ml pavlake

Priprema:

1. Tortilju kratko ispeći na suvom tiganju sa obe strane.
2. Pasulj izmiksati u blenderu sa dodatkom maslinovog ulja, belog luka, soli i bibera.
3. Sve povrće iseći na žilijen (štapiće) i propržiti na maslinovom ulju.
4. Goveđi file iseći na žilijen i takođe sotirati (pržiti) na maslinovom ulju.
5. Sjediniti povrće i meso, pa začiniti soja sosom i đumbirom, posoliti, pobiberiti, dodati sitno seckani peršun i promešati.
6. Tortilju premazati pireom od pasulja, preko njega rasporediti povrće i meso, pa urolati i preseći napola. Servirati sa kiselom pavlakom i kuvanim kukuruzom.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti