Sastojci:
5 l domaćeg mleka
2 kašike ”maja” sirišta
so
Priprema:
1. U veću šerpu sipati mleko, posoliti i kuvati dok ne proključa. Skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi.
2. Dok je još mlako, dodati 2 kašike ”maja” sirišta, dobro promešati i ostaviti na toplom da se stegne.
3. Potom uzeti cediljku, preko nje staviti duplu gazu i izručiti stegnutu smesu. Pritisnuti težim predmetom i ostaviti da se ocedi.
4. Oceđenu smesu mutiti mikserom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)