Sastojci:
2 veća svinjska filea
3 srednja kisela krastavca
1 kašika senfa
80 g šunke
1 dl belog vina
1 dl neutralne pavlake
1 glavica crnog luka
200 g bukovača
100 g brašna
2 kašike putera
200 g pirinča
mešavina začina
so, biber
Priprema:
1. Svinjske filee iseći na medaljone, istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Zatim ih uvaljati u brašno i propržiti na vrelom puteru. Sipati malo vode i dinstati dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Kisele krastavce, šunku i bukovače iseći na štapiće, crni luk na kockice.
4. Na masnoći od mesa propržiti luk kako bi porumeneo. Zatim dodati bukovače i dinstati uz povremeno dolivanje vode dok ne omekšaju.
5. Dodati kisele krastavce, šunku i senf. Sipati belo vino, začiniti po ukusu i dinstati još 5 minuta.
6. Pred kraj dinstanja vratiti medaljone, dodati neutralnu pavlaku i kratko prokuvati.
7. Pirinač obariti u slanoj vodi i služiti kao prilog uz glavno jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
25/11/2024
Saznajte višeNovo na tržištu: Muči vas kamen u bubregu ili žuči? Dijalitička voda - saveznik koji leči
Dijalitička voda, savršen saveznik protiv kamena u bubregu
25/11/2024
Saznajte višeRecept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)