Sastojci:
2 veća svinjska filea
3 srednja kisela krastavca
1 kašika senfa
80 g šunke
1 dl belog vina
1 dl neutralne pavlake
1 glavica crnog luka
200 g bukovača
100 g brašna
2 kašike putera
200 g pirinča
mešavina začina
so, biber
Priprema:
1. Svinjske filee iseći na medaljone, istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Zatim ih uvaljati u brašno i propržiti na vrelom puteru. Sipati malo vode i dinstati dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Kisele krastavce, šunku i bukovače iseći na štapiće, crni luk na kockice.
4. Na masnoći od mesa propržiti luk kako bi porumeneo. Zatim dodati bukovače i dinstati uz povremeno dolivanje vode dok ne omekšaju.
5. Dodati kisele krastavce, šunku i senf. Sipati belo vino, začiniti po ukusu i dinstati još 5 minuta.
6. Pred kraj dinstanja vratiti medaljone, dodati neutralnu pavlaku i kratko prokuvati.
7. Pirinač obariti u slanoj vodi i služiti kao prilog uz glavno jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)