Riba u sosu od povrća

Riba u sosu od povrća

Autor: | 03/02/2015

0

Sastojci:

1 očišćen som od 1,5 kg
2 šargarepe
1 glavica crnog luka
1 koren peršuna
1/2 korena celera
2 paradajza
1 ljuta papričica
1 paprika
4 dl supe od povrća
5 kašika ulja
mešavina začina, biber

Priprema:

1. Crni luk iseći na kockice, šargarepu, peršun, celer, paradajz, ljutu i slatku papriku iseći na krupnije komade.
2. Na malo ulja propržiti crni luk kako bi postao staklast a zatim dodati preostalo seckano povrće. Zaliti supom da ogrezne i kuvati na umerenoj temperaturi dok ne omekša.
3. Omekšalo povrće izmiksati zajedno sa supom u kojoj se kuvalo i vratiti u šerpu.
4. Soma oprati i iseći na potkovice, dodati u miksano povrće i začiniti po ukusu. Sve zajedno kuvati 15 minuta dok riba ne omekša.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još