Sastojci:
500 g krompira
200 g slanine
1 glavica crnog luka
5 čenova belog luka
1 crvena paprika
1 žuta paprika
1 šargarepa, ulje
1 veza bosiljka
so i biber
Priprema:
1. Krompir oguliti i iseći na kriške, a beli luk preseći napola.
2. Crni luk iseći na rebarca, a šargarepu, slaninu, crvenu i žutu papriku na štapiće.
3. U šerpi na malo ulja propržiti slaninu da zamiriše, a potom dodati seckano povrće, preliti sa 2 dl vode i dinstati na umerenoj temperaturi oko trideset minuta.
4. Dodati začine po ukusu, sitno seckani bosiljak i promešati.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju sipati pripremljeni đuveč. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 20 min.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)