Bački đuveč

Bački đuveč

Autor: | 01/02/2015

0

Sastojci:

500 g krompira
200 g slanine
1 glavica crnog luka
5 čenova belog luka
1 crvena paprika
1 žuta paprika
1 šargarepa, ulje
1 veza bosiljka
so i biber

Priprema:

1. Krompir oguliti i iseći na kriške, a beli luk preseći napola.
2. Crni luk iseći na rebarca, a šargarepu, slaninu, crvenu i žutu papriku na štapiće.
3. U šerpi na malo ulja propržiti slaninu da zamiriše, a potom dodati seckano povrće, preliti sa 2 dl vode i dinstati na umerenoj temperaturi oko trideset minuta.
4. Dodati začine po ukusu, sitno seckani bosiljak i promešati.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju sipati pripremljeni đuveč. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 20 min.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još