Sastojci:
500 g mladog krompira
200 g mesnate slanine
200 g kiselih krastavaca
5 obarenih jaja
ulje
mešavina začina
Za preliv:
1 kašika senfa
200 g majoneza
2 dl pavlake
3 kašike soka od limuna
2kašike seckanog peršuna
Priprema:
1. Mlade krompire oguliti i iseći na kockice, a potom ih propržiti na vrelom ulju da porumene.
2. Mesnatu slaninu iseći na štapiće, te i nju propržiti na vrelom ulju. Kisele krastavce takođe iseći na štapiće, a obarena jaja izrendati na krupno rende.
3. U dubljoj posudi sjediniti prženi krompir, mesnatu slaninu, kisele krastavce i rendana jaja, a zatim polako promešati.
4. Posebno pripremiti preliv. Umutiti senf, majonez i pavlaku, dodati sok od limuna i prešun, te promešati.
5. Pre služenja preliv bogato naneti na salatu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)