Sastojci:
500 g lisnatog testa
200 g švapskog sira
100 g suvog vrata
1 belance
2 kašike seckanog peršuna
4 dl ulja
so
Za preliv:
3 dl neutralne pavlake
40 g parmezana
100 g kiselih krastavaca
100 g mariniranih šampinjona
mešavina začina
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti sitno seckan suvi vrat, švapski sir i peršun. Dodati soli po ukusu i polako promešati.
2. Lisnato testo podeliti na dva dela, te istanjiti oklagijom na pravougaonike debljine 2 mm.
3. Jedan pravougaonik od testa premazati belancetom i po njemu rasporediti pripremljen fil u manjim gomilicama.
4. Prekriti drugim pravougaonikom od testa i blago ručno pritisnuti površinu oko gomilica fila.
5. Okruglim, reckavim nožem filovano testo iseći na kocke.
6. Krajeve pripremljenih raviola još jednom pritisnuti kako fil ne bi iscurio prilikom prženja. Zatim ih spuštati u vrelo ulje i pržiti dok ne porumene.
7. Pržene raviole preliti pripremljenim filom.
Fil:
1. Kisele krastavce i marinirane šampinjone sitno iseckati.
2. U manjoj posudi sjediniti neutralnu pavlaku, parmezan i kratko prokuvati. Dodati kisele krastavce i šampinjone, začiniti po ukusu i polako promešati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novogodišnja dekoracija u domu Tamare Dragičević i Petra Benčine kao iz najlepše bajke
Jelka Tamare Dragičević je prelepo ukrašena
22/12/2024
Saznajte višeNugat kuglice po receptu Nine Janković, novogodišnja poslastica koja se topi u ustima
Recept Nine Janković za nugat kuglice obožavaće cela porodica
22/12/2024
Saznajte višeSnežna novogodišnja bajka bez jelke! Deca su bili dekorateri Mirkinog prazničnog doma
Dom Mirke Vasiljević i Vujadina Savića je u pravom novogodišnjem ruhu
21/12/2024
Saznajte višeHONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
HONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
20/12/2024
Saznajte višeOdržana gala premijera Diznijeve animacije "Mufasa - Kralj lavova“
Održana gala premijera Diznijeve animacije "Mufasa: Kralj lavova“
19/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)