Sastojci:
500 g lisnatog testa
200 g švapskog sira
100 g suvog vrata
1 belance
2 kašike seckanog peršuna
4 dl ulja
so
Za preliv:
3 dl neutralne pavlake
40 g parmezana
100 g kiselih krastavaca
100 g mariniranih šampinjona
mešavina začina
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti sitno seckan suvi vrat, švapski sir i peršun. Dodati soli po ukusu i polako promešati.
2. Lisnato testo podeliti na dva dela, te istanjiti oklagijom na pravougaonike debljine 2 mm.
3. Jedan pravougaonik od testa premazati belancetom i po njemu rasporediti pripremljen fil u manjim gomilicama.
4. Prekriti drugim pravougaonikom od testa i blago ručno pritisnuti površinu oko gomilica fila.
5. Okruglim, reckavim nožem filovano testo iseći na kocke.
6. Krajeve pripremljenih raviola još jednom pritisnuti kako fil ne bi iscurio prilikom prženja. Zatim ih spuštati u vrelo ulje i pržiti dok ne porumene.
7. Pržene raviole preliti pripremljenim filom.
Fil:
1. Kisele krastavce i marinirane šampinjone sitno iseckati.
2. U manjoj posudi sjediniti neutralnu pavlaku, parmezan i kratko prokuvati. Dodati kisele krastavce i šampinjone, začiniti po ukusu i polako promešati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)