Sastojci:
1 kg junećih šnicli od buta
200 g brašna
2 šargarepe
50 g celera, ulje
2 glavice crnog luka
4 čena belog luka
300 g pelata paradajza
1 kašika džema od kajsija
2 kašike seckanog
paradajza u ulju
1,5 dl belog vina
mešavina začina
Priprema:
1. Juneće šnicle istanjiti preko najlon kese tučkom za meso, a zatim krajeve šnicli zarezati na nekoliko mesta po 1 cm da se ne bi izvitoperile prilikom prženja.
2. Crni luk iseći na kockice, šargarepu, celer i beli luk izrendati na sitno rende.
3. Istanjene šnicle uvaljati u brašno, a zatim ih propržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
4. Potom dodati crni i beli luk, šargarepu i celer, te kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok meso napola ne omekša.
5. Nakon toga dodati izmiksani pelat paradajza, sušeni paradajz i belo vino. Doliti malo vode i nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša, a umak dobije potrebnu gustinu. Tokom kuvanja po potrebi dolivati malo vode.
6. Pred kraj kuvanja dodati džem od kajsija i začine po ukusu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)