Sastojci:
500 g spiralne testenine
1 praziluk
400 g pelata paradajza
1 ljuta papričica
300 g dimljenih ljutih kobasica
2 kašike parmezana
250 g crvenog pasulja iz konzerve
2 dl soka od paradajza
1 dl goveđe supe
5 kašika ulja
mešavina začina,
so, biber
Priprema:
1. Testeninu obariti u slanoj vodi, potom je procediti od suvišne tečnosti.
2. Praziluk očistiti i iseći na kockice, ljutu papričicu i dimljene kobasice na kolutove, pelat paradajza samleti na mašini za mlevenje.
3. Na malo ulja propržiti praziluk kako bi omekšao, zatim dodati pelat i sok od paradajza, goveđu supu i začine po ukusu, te kratko prokuvati.
4. Dodati dimljenu kobasicu, ljutu papričicu, crveni pasulj iz konzerve, parmezan i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
5. Obarenu testeninu preliti pripremljenim umakom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)