Sastojci:
500 g spiralne testenine
1 praziluk
400 g pelata paradajza
1 ljuta papričica
300 g dimljenih ljutih kobasica
2 kašike parmezana
250 g crvenog pasulja iz konzerve
2 dl soka od paradajza
1 dl goveđe supe
5 kašika ulja
mešavina začina,
so, biber
Priprema:
1. Testeninu obariti u slanoj vodi, potom je procediti od suvišne tečnosti.
2. Praziluk očistiti i iseći na kockice, ljutu papričicu i dimljene kobasice na kolutove, pelat paradajza samleti na mašini za mlevenje.
3. Na malo ulja propržiti praziluk kako bi omekšao, zatim dodati pelat i sok od paradajza, goveđu supu i začine po ukusu, te kratko prokuvati.
4. Dodati dimljenu kobasicu, ljutu papričicu, crveni pasulj iz konzerve, parmezan i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
5. Obarenu testeninu preliti pripremljenim umakom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)