Sastojci:
400 g testenine u obliku pužića
4 dl neutralne pavlake
100 g kukuruza šećerca iz konzerve
1 crvena paprika
1 glavica crnog luka
400 g pilećeg belog mesa
30 g putera
1 kašika seckanog peršuna
100 g buđavog sira
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Testeninu obariti u slanoj vodi, procediti je i poprskarti sa malo ulja kako se ne bi lepila.
2. Pileće belo meso i crvenu papriku iseći na kockice, crni luk što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti luk kako bi porumeneo, a potom dodati piletinu i papriku te kratko propržiti. Dinstati uz povremeno dolivanje vode dok meso ne omekša.
4. Dodati kukuruz šećerac, neutralnu pavlaku i kuvati na umerenoj temperaturi 5 min.
5. Pred kraj kuvanja dodati buđavi sir, začiniti po ukusu i kuvati dok se sir ne otopi.
6. Obarenu testeninu preliti pripremljenim umakom i posuti peršunom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)