Sastojci:
Za koru:
6 žumanaca
8 kašika šećera
200 g margarina
300 g mlevenih oraha
300 g mlevenog keksa
2 dl mleka
Za fil I:
3 pudinga od vanile
1 l mleka
8 kašika šećera
500 g višanja bez koštica
Za fil II:
2 krem šlaga od čokolade
Za dekoraciju:
6 belanaca
12 kašika šećera
100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Kora:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti žumanca i šećer i kuvati na pari dok se ne zgusne.
2. Mleveni keks sjediniti sa mlekom i dobro izmešati. Dodati margarin omekšao na sobnoj temperaturi i umutiti mikserom.
3. U ohlađen fil od žumanaca dodati mlevene orahe, smesu od keksa i izmešati kako bi se dobila kompaktna masa.
Fil I:
1. U manju šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti prašak za puding od vanile sa ostatkom mleka. Dodati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne.
3. U ohlađen puding dodati višnje i polako promešati.
Fil II:
1. Krem šlag od čokolade pripremiti prema uputstvu sa kesice.
Finalni postupak:
1. Smesu za koru sipati u kalup za tortu i poravnati. Zatim naneti fil I i ravnomerno rasporediti. Na kraju premazati filom II.
2. Belanca sjediniti sa šećerom, te kuvati na pari i mutiti sve dok se ne zgusne.
3. Pripremljen šam od belanaca naneti na tortu i dekorisati otopljenom čokoladom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)