Sastojci:
800 g svinjskih šnicli od buta
2 veće glavice crnog luka
2 paprike
3 šargarepe
6 većih listova kupusa
2 veća paradajza
1 dl belog vina
juneća supa od kocke po potrebi
1 kašika gustina
200 g kačkavalja
0,5 dl ulja
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Svinjski but iseći na tanke šnicle, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Na malo ulja propržiti pripremljene šnicle kako bi porumenele, a potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Crni luk, papriku i šargarepu, očistiti i iseći na kolutove, paradajz iseći na kocke.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti, poslagati u nju pripremljene šnicle i prekriti kolutovima crnog luka, paprike i šargarepe. Posuti paradajzom, začiniti po ukusu i prekriti listovima kupusa.
5. Preliti mešavinom belog vina, gustina i juneće supe da ogrezne, prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 30 min. Skloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.
6. Jelo servirati na sledeći način: Na listove kupusa staviti šnicle, naneti povrće i prekriti listovima kačkavalja. Nakratko staviti u mikrotalasnu pećnicu kako bi se sir otopio.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)