Sastojci:
Za palačinke:
2 jajeta
100 g neutralne pavlake
50 g griza
3,5 dl mleka
0,5 dl mineralne vode
brašno po potrebi
prstohvat soli
0,5 dl ulja
Za fil:
200 g ajvara
2 šargarepe
1 paprika
150 g kačkavalja
300 g piletine
3 kašike ulja
so
Priprema:
Palačinke:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, neutralnu pavlaku, mleko i mineralnu vodu. Dodati soli po ukusu i dobro izmešati.
2. Zatim dodati griz, pa postepeno dodavati brašno i mešati dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
3. Od pripremljene smese na ugrejanom ulju ispeći palačinke.
Fil:
1. Šargarepu i papriku iseći na tanke štapiće.
2. Piletinu takođe iseći na štapiće i začiniti po ukusu, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti piletinu, dodati šargarepu i papriku te i njih kratko propržiti.
Finalni postupak:
1. Palačinke premazati ajvarom te na svaku staviti malo fila od povrća i mesa, i urolovati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)